HP Powerup Backpack - ruksak s baterijom

Datum objave:  13.8.2016.
 • HP je ovih dana predstavio novi dodatak u ponudi dodatne opreme –Powerup Backpack ili jednostavnije rečeno –ruksak s ugrađenom baterijom. Svrha dotičnog je omogućiti korisnicima punjenje HP-ovog prijenosnog računala ili nekog drugog mobilnog uređaja dok su u pokretu.

  HP je stoga pripremio posebni powerbank kapaciteta 22.400 mAh kojeg je smjestio unutar ruksaka. Osim toga HP uz ruksak isporučuje i potrebne kablove za punjenje prijenosnog računala i mobilnih uređaja poput tableta i mobitela (dva micro USB-a za Android mobilne uređaje i jedan za prijenosnik (HP-ov)).

  Glavna prednost HP-ovog ruksaka je što su kablovi i powerbank tijekom korištenja uredno posloženi i pričvršćeni unutar ruksaka zbog čega ne smetaju ostalim stvarima koje prenosite. Prema proizvođačevim podacima powerbank može u potpunosti jednom napuniti bateriju većine HP-ovih prijenosnika, do tri puta bateriju tableta ili do deset puta bateriju mobitela.

  HP je prilikom dizajniranja ruksaka mislio i na sigurnost pa se unutar ruksaka nalazi i toplinski senzor kako ne bi došlo do pregrijavanja kako ruksaka tako i same baterije. S bočne strane nalazi se i otvor pomoću kojeg se može nadopuniti baterija bez prethodnog vađenja iz ruksaka.

  Cijena ruksaka je 199,99 USD i trenutno je dostupan putem Amazona za prednarudžbu, a isporuke kreću od 14. rujna. U klasične trgovine stiže nešto kasnije, 1. listopada.

  Izvor: Bug Hr